POSLEDNJE VESTI

Svoj 134. rođendan niški teatar dočekuje radno, ali i najavljuje izgradnju male scene sa 120 sedišta

12.03.2021.
Narodno pozorište Niš

Izvor: Niški portal | 12-Mar-2021

 

Narodno pozorište Niš obeležava 134 godine postojanja pozorišnog života u Nišu.

Niš je jedan od prvih gradova koji je ušao u istoriju srpskog pozorišta. Današnje pozorište pod nazivom Sinđelić osnovano je 11. marta 1887. Svoj 134. rođendan niški teatar dočekuje u pripremi novih premijernih komada, ali i najavljuje izgradnju male scene sa 120 sedišta.

Komad Deobe Dobrice Ćosiće u režiji Juga Radivojevića koji je premijerno trebalo da bude odigran na dan niškog pozorišta 11.marta odložen je zbog bolesti glumca.

Svoj 134. rođendan pozorište dočekuje radno pripremajući novi premijerni komad „Gde smo ono stali“ prema tekstu glumca Marjana Todorovića i u režiji Nenada Todorovića.

Premijera komada nišku publiku očekuje 17.marta.

Direktor niškog teatra kaže da su u toku pripreme za drugi pozorišni festival „Teatar na raskršću“ septembra meseca, ali i izgradnju male scene koja će imati 120 sedišta i mogla bi da bude otvorena naredne godine.

Plejada velikih srpskih glumaca, reditelja i umetnika ostavila je deo sebe na niškoj pozorišnoj sceni, baš kao i verna publika koja svih ovih godina čini da budemo ponosni na trag koji ostavljamo.

– Veliku zahvalnost dugujemo njima i gradu Nišu zbog podrške našoj kući. Srećni smo jer svojim postojanjem i delovanjem šaljemo raskošnu sliku daleko i što smo u očima istinskih ljubitelja pozorišta jedan od simbola kulture grada Niša, navode iz pozorišta.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten