POSLEDNJE VESTI

POTPISIVANJE MEMORANDUMA O SARADNjI NSZ I REGIONALNE RAZVOJNE AGENCIJE JUG DOO NIŠ

30.03.2021.
nacionalna-sluzba-za-zaposljavanje

Izvor NSZ

U Nacionalnoj službi Filijali Niš, u utorak 30. marta 2021. godine, potpisan je Memorandum o saradnji između Nacionalne službe za zapošljavanje Filijale Niš i Regionalne razvojne agencije JUG DOO Niš.

Potpisivanju Memoranduma prisustvovali su direktor Regionalne razvojne agencije JUG DOO Niš Ivan Mihajlović i zamenica direktora Nacionalne službe za zapošljavanje Vanja Stojković.

Ovaj Memorandum o saradnji predstavlja osnov za stvaranje partnerskog odnosa, radi pripreme i realizacije projekata i aktivnosti koje treba da doprinesu razvoju i unapređenju preduzetništva, a sve u cilju održivog, efikasnog i sveobuhvatnog ekonomskig razvoja Nišavskig, Pirotskog i Topličkog okruga. Kako obe organizacije rade na razvoju i unapređenju preduzetništva, stranke se sporazumevaju da međusobno sarađuju, zajednički nastupaju kada za to postoji mogućnost i potreba, upućuju svoje korisnike i na drugu stranku potpisnicu Memoranduma, kako bi korisnici, odnosno postojeći i potencijalni preduzetnici, bolje iskoristili podršku za razvoj preduzetništva koja postoji na pomenutoj teritoriji.

Jedna od važnijih aktivnosti je sprovođenje Seta standardizovanih usluga za MMCPP, a koji od 2021. godine ima i usluge pod naslovom „Paket usluga za mlade i žene preduzetnice“, koji je veoma pogodan za lica koja su koristila sredstva NSZ za samozapošljavanje ili nameravaju da ih koriste.

Regionalna razvojna agencija Jug, pruža nefinansijsku podršku kroz Standardizovani set usluga, a koji sprovodi na osnovu Uredbe Vlade Republike Srbije.

Nacionalna služba za zapošljavanje, kroz svoje Programe, pruža finansijsku i nefinansijsku podršku razvoju preduzetništva.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten