POSLEDNJE VESTI

PREZENTACIJA PROGRAMA I MERA AKTIVNE POLITIKE ZAPOŠLjAVANjA NSZ ZA 2021. GODINU
oznorHB

12.04.2021.
oznorHB

U prostorijama MEDIA&REFORM CENTAR NIŠ održana je Prezentacija javnih poziva za 2021. godinu koji su objavljeni 02. aprila 2021. godine.
Prezentaciji su prisustvovale zamenica direktora Nacionalne službe za zapošljavanje Vanja Stojković, načelnica Odeljenja za programe zapošljavanja i preduzetništvo Nataša Tončev i načelnica Odeljenja za obrazovanje i obuke Tamara Milošević.
Zamenica direktora Nacionalne službe za zapošljavanje Vanja Stojković istakla je da je raspisano 13 javnih poziva u cilju realizacije programa i mera aktivne politike zapošljavanja na osnovu Nacionalnog akcionog plana zapošljavanja usvojenog 18.marta za period 2021-2023. godinu. Takođe je istakla da je za ove mere opredeljeno 5.750.000.000,00 dinara, od čega je znatan deo izdvojen za osobe sa invaliditetom, ali je naglasila i da je za sufiansiranje lokalnih samouprava izdvojeno 900.000.000,00 dinara.
Načelnica Odeljenja za programe zapošljavanja i preduzetništvo Nataša Tončev kao i načelnica Odeljenja za obrazovanje i obuke Tamara Milošević bliže su upoznale javnost sa samim programima zapošljavanja i preduzetništva i dodatnog obrazovanja i obuka, kao što su uslovi za učešće u merama za poslodavce, a koji za nezaposlena lica kao i koje su promene što se tiče samih javnih poziva u odnosu na prethodnu godinu za programe zapošljavanja i preduzetništvo i programe dodatno obrazovanje i obuke.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com

Bilten