In memoriam: Saša Savić – Švaba 1977-2021

23.04.2021.
Sasa Savic Svaba

Noćas nas je iznenada napustio naš Nišlija Saša Savić Švaba.

Veliki čovek, patriota, prijatelj i brat.

Švaba je bio predsednik srpskog ogranka ruskog moto-kluba „Noćni vukovi“. Predsednik srpskih „Noćnih vukova“ živeo je u Nišu, iako je rodjen u Berlinu. Svoju ljubav prema Srbiji pokazivao je na mnogo načina, humanitarnim akcijama, svojim delima, ali i tetovažama jer je na svom telu istetovirao likove poznatih Srba.

Smatrao je sebe Srbinom koji voli svoju zemlju, okrenut je bio tradiciji i pravoslavlju. Porodičan čovek koji se držao pravih, ljudskih i tradicionalnih vrednosti.
Idol mu je bio, njegov kolega, Aleksandar Zaldastanov, vođa „Noćnih vukova“ koji je zbog Saše uvek isticao ljubav prema Srbiji.
Saši je na Svetosavskoj akademiji Centralna Kozačka vojska Ruske Federacije u okviru svečanog programa uručila odlikovanje.

Nosilac je četiri ordena, orden Ministarstva odbrane Ruske Federacije 2014. godine; orden „Miloš Obilić“ dobio je od balkanske kozačke jedinice Rusije pri Ambasadi Rusije u Srbiji za zasluge širenja srpsko-ruskog prijateljstva; „Vidovdanski krst drugog reda“, koji se dodeljuje za humanitarni rad i pomoć našem narodu na Kosovu i Metohiji, uručilo mu je Udruženje ratnika policije i orden koji mu je dodeljen povodom 200 godina Georgijanskog krsta.

Kako je naš veliki Srbin pozdravio heroje sa Košare povodom 20.godisnjice, pozdrav i dubok naklon najvećem Srbinu među Srbima. Večna slava!

5 komentara

 • David

  23.04.2021. at 23:51

  Nek mu je vecna slava :,-(
  Zna li se uzrok smrti?

  Reply

  • Dragan Milenkovic-Svaba

   24.04.2021. at 08:56

   Infarkt

   Reply

  • RobinHoodisGood

   24.04.2021. at 09:15

   Infarkt 🙁

   Reply

 • Uli

  24.04.2021. at 11:02

  Ruhe in Frieden lieber Sascha. Ich weiß, Du wirst uns aus dem Himmel begleiten. Ein Freund aus Köln

  Reply

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com

Bilten