POSLEDNJE VESTI

Obeležen Dan pobede nad fašizmom u Nišu

09.05.2021.
dan-pobede-10-768x576

Polaganjem venaca na spomenik Oslobodiocima Niša na Trgu kralja Milana obeležen je 9. maj Dan pobede nad fašizmom. Nakon polaganja venaca priređen je i kraći kulturno-umetnički program u kome je učestvovao Akademski hor Studentskog kulturnog centra, dok je istoričar Istorijskog arhiva Niša Nikola Arsić govorio o značaju Dana pobede, a Emilija Jović, asistent na Departmanu za ruski jezik i književnost Filozofskog fakulteta govorila je tekst “Pismo nepoznatom čuvaru muzeja za vreme rata“. Ove godine zbog epidemiološke situacije, izostao je „besmrtni marš“.

Povodom obeležavanja Dana pobede nad fašizmom na fasadi hotela Ambasador istaknuta je Georgijevska lenta dugačka 50 metara, simbol Dana pobede dok su devojke obučene u rusku narodnu nošnju delove ove lente delile sugrađanima na Trgu.

Venci su položeni i na Spomenik sovjetskim vojnicima kod logora na Crvenom krstu, koji su nastradali od američkih aviona u Niškom incidentu 1944.godine. Ceremoniju je upotpunila i himna Ruske federacije i Republike Srbije, a prisutnima se obratio prvi sekretar Ambasade Rusije u Srbiji.

U 21 sat ovim povodom Nišlije će uživati i u vatrometu.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten