POSLEDNJE VESTI

Počela tri prvenstva u paraglajdingu

03.08.2021.
fUnFsenQUxVX

Ovog leta Niška Banja je obojena paraglajdingom, pa nakon što su piloti paraglajdera u disciplini precizno sletanje završili takmičenje u svetskom kupu, u ovo mesto su došle njihove kolege koje se takmiče u disciplini prelet.
Organizator ovog takmičenja je Vazduhoplovni savez Srbije, uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Grada Niša.
Ove godine takmičenje će praktično biti tri u jednom – test za evropsko prvenstvo koje će se održati sledeće godine na istom mestu i u istoj organizaciji, najviše državno prvenstvo Srbije i na zahtev pilota iz Mađarske i njihovog nacionalnog saveza državno prvenstvo ove zemlje – navode organizatori.

Učestvuje ukupno 86 pilota paraglajdera, ponajviše iz Mađarske i Srbije, ali i drugih država.

Poletišta sa kojih će piloti svaki dan kretati u zadatke preleta su na Svrljiškim planinama iznad sela Sićeva i Koritnik brdo iznad Niške Banje. A preleti će, u zavisnosti od meteoroloških uslova, ići ka Leskovcu, Vlasotincu, Pirotu, Zaječaru, gde će i biti određeni ciljevi – gol linije na koje će sletati najbolji piloti – kažu iz Vazduhoplovnog saveza.
Piloti će biti praćeni najsavremenijom satelitskom tehnologijom, pa će organizatori u bilo kom trenutku znati položaj pilota i organizovati sve neophodne aktivnosti retransporta i slično, dok će publika i pratioci takmičenja moći uživo da prate letenje i rezultate pilota za vreme trajanja takmičarskog dana putem linka https://livetrack360.com/livetracking/split/3957.
Planirani završetak i proglašenje pobednika je u subotu 7.avgusta.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten