POSLEDNJE VESTI

U Oficirskom domu izložba „Evolucija – Maske Toresovog moreuza“

03.08.2021.
Evolution-Exhibition-Invitation-3-August-2021-in-Nis-640x480

Ambasada Australije u saradnji sa Kancelarijom za mlade Grada Niša, a uz podršku Grada Niša u utorak, 3. avgusta organizuje izložbu „Evolucija – Maske Toresovog moreuza“.

Grad Niš je prvi grad nakon Beograda u kome se prikazuje pomenuta izložba. Inače, izložbu je priredio Nacionalni muzej Australije kako bi publici približio bogatu tradiciju pravljenja maski u regionu Toresovog moreuza na dalekom severu Australije. Ove maske upečatljivog izgleda imaju ritualni i istorijski značaj, a izrada im je kompleksna sa puno detalja. Izložba će biti otvorena do 18. avgusta.

Zahvalni smo Ambasadi Australije i gradonačelnici Niša, koji su nam pružili neverovatnu podršku. Mislimo da je dobro da tog dana približimo duh Australije našim sugrađanima. Jako je važno da kao mladi ljudi gradimo mostove prijateljstva“ – poručili su organizatori.

Otvaranje izložbe zakazano je za utorak, 3. avgust od 15.30 časova u Oficirskom domu u Nišu.

U okviru otvaranja izložbe nastupiće i mladi umetnik Filip Stipsić, koji će na svom saksofonu odsvirati numeru koja pokazuje da svako ima svoj put.

Očekuje se da izložbu zvanično otvori Nj.E. Gospođa Rut Stjuart, Ambasadorka Australije u Srbiji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori, koja će tog dana boraviti u našem gradu.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com

Bilten