POSLEDNJE VESTI

  U Oficirskom domu izložba „Evolucija – Maske Toresovog moreuza“

  03.08.2021.2min670
  Evolution-Exhibition-Invitation-3-August-2021-in-Nis-640x480

  Ambasada Australije u saradnji sa Kancelarijom za mlade Grada Niša, a uz podršku Grada Niša u utorak, 3. avgusta organizuje izložbu „Evolucija – Maske Toresovog moreuza“.

  Grad Niš je prvi grad nakon Beograda u kome se prikazuje pomenuta izložba. Inače, izložbu je priredio Nacionalni muzej Australije kako bi publici približio bogatu tradiciju pravljenja maski u regionu Toresovog moreuza na dalekom severu Australije. Ove maske upečatljivog izgleda imaju ritualni i istorijski značaj, a izrada im je kompleksna sa puno detalja. Izložba će biti otvorena do 18. avgusta.

  Zahvalni smo Ambasadi Australije i gradonačelnici Niša, koji su nam pružili neverovatnu podršku. Mislimo da je dobro da tog dana približimo duh Australije našim sugrađanima. Jako je važno da kao mladi ljudi gradimo mostove prijateljstva“ – poručili su organizatori.

  Otvaranje izložbe zakazano je za utorak, 3. avgust od 15.30 časova u Oficirskom domu u Nišu.

  U okviru otvaranja izložbe nastupiće i mladi umetnik Filip Stipsić, koji će na svom saksofonu odsvirati numeru koja pokazuje da svako ima svoj put.

  Očekuje se da izložbu zvanično otvori Nj.E. Gospođa Rut Stjuart, Ambasadorka Australije u Srbiji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori, koja će tog dana boraviti u našem gradu.

  Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

  Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


  INFORMIŠI SE

  Portal u službi građana.


  Telefon: +381654046672

  E-mail: ininfonis@gmail.com

  Bilten