POSLEDNJE VESTI

  Vozili pod dejstvom alkohola

  09.08.2021.2min830
  800x600_saobracajna-policija-foto-aleksandar-kostic

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u redovnoj kontroli saobraćaja tokom vikenda i jutros, zadržali su 11 vozača koji su upravljali vozilima pod dejstvom alkohola, od kojih četvoricu koji su učinili prekršaj nasilnička vožnja.

  Policija je jutros, na području grada, alkotestirala pedesetogodišnjeg vozača „zastave“ i utvrdila da ima 2,29 promila alkohola u organizmu, kao i četrdesetogodišnjeg vozača „škode“ koji je upravljao vozilom sa 2,43 promila.  Obojica muškaraca su vozila iako su prethodno imali zabranu upravljanja vozilima B kategorije, navodi se u sapštenju MUP-a.

  Saobraćajna policija je noćas na području grada zaustavila i alkotestirala pedesetogodišnjeg vozača „forda“, koji je krećući se suprotnom trakom zaobišao zaustavljenu kolonu vozila i prošao preko pružnog prelaza iako su polubranici bili spušteni, i utvrdila da ima 2,08 promila alkohola u organizmu.

  U Aleksincu je alkotestiran pedesetpetogodišnji vozača „opela“ koji je upravljao vozilom sa 2,06 promila alkohola u organizmu i koji je, kako se sumnja, izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj niko nije povređen.

  Četvorici vozača je određeno zadržavanje do 12 sati i protiv njih će, zbog prekršaja nasilnička vožnja, biti podnete prijave iz Zakona o bezbednosti saobraćaja.

  Takođe, policija je zadržala do 12 sati još sedam vozača koji su upravljali automobilima sa 1,91, 1,62, 1,60, 1,57 1,51, 1,42, i 1,33 promila alkohola u organizmu.

  Iz MUP-a apeluju na građane da ne upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola i striktno poštuju sve saobraćajne propise jer na taj način čuvaju svoj i živote ostalih učesnika u saobraćaju.

   

  Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

  Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


  INFORMIŠI SE

  Portal u službi građana.


  Telefon: +381654046672

  E-mail: ininfonis@gmail.com

  Bilten