POSLEDNJE VESTI

  Nišu oprema za skladištenje i reciklažu otpada

  11.08.2021.1min740
  1-7-1280x720

  Državna sekretarka Ministarstva zaštite životne sredine Ivana Hadži Stošić i zamenica gradonačelnice Grada Niša Dušica Davidović potpisale su ugovor kojim je Javno-komunalnom preduzeću „Mediana“ dodeljena oprema za skladištenje i reciklažu otpada. Potpisivanju ugovora prisustvovao je gradski većnik Miroslav Đokić.

  Opremu je obezbedilo Ministarstvo zaštite životne sredine posle raspisanog Javnog poziva i izbora projekata kojim su aplicirale lokalne samouprave.

  JKP „Mediana“ dobila je 120 kontejnera i 131 kantu za odlaganje komunalnog otpada. Oprema će biti raspoređena prema unapred utvrđenom planu na teritoriji grada Niša.

  Ivana Hadži Stošić je najavila nastavak saradnje i napomenula da je ukupno 34 gradova i opština u Srbiji dobilo opremu za smeštanje i reciklažu otpada.

  Oprema će biti raspoređena u gradu, ali i na području niških sela, rekla je Dušica Davidović zahvalivši Ministarstvu na dopremljenoj opremi.

  Vršilac dužnosti direktora JKP „Mediana“ Ivan Mihajlović je podsetio da je Ministarstvo zaštite životne sredine i ranije pomagalo i da je zahvaljujući njihovoj pomoći nastao i reciklažni centar u tom preduzeću.

  Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

  Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


  INFORMIŠI SE

  Portal u službi građana.


  Telefon: +381654046672

  E-mail: ininfonis@gmail.com

  Bilten