POSLEDNJE VESTI

Goranu Bregoviću uručena nagrada „Šaban Bajramović“

15.08.2021.
Screenshot_1

Goranu Bregoviću, jednom od najuspešnijih umetnika sa područja Balkana na polju muzike  uručena je Nišville Grand Prix nagrada „Šaban Bajramović“ za fuziju džeza sa drugim pravcima.
Unuka Šabana Bajramovića  uručila mu je priznanje niškog džez festivala.
Nakon uručenja nagrade u niškoj Tvrđavi počeo je koncert Bregovića sa njegovim „Orkestrom za svadbe i sahrane“. Planirano je i da popularni Brega zajedno sa Nišville big bendom izvede nekoliko svojih kompozicija u džez aranžmanima.
Treće veče otvorio je poljski Jah Trio iza koga su nastupili Spectrum Vocal Band iz Bugarske i nekada jedna od najpoznatijih rok grupa sa prostora bivše Jugoslavije – „Leb i Sol“ iz Severne Makedonije. Organ Kvartet koga čine umetnici iz umetnika iz Amerike, Holandije, Hrvatske i Slovenije John Riley, Ratko Zjača, Renato Chicco i Vid Jamnik predstavili su svoju muziku niškoj publilici pre nastupa Bregovića da bi u završnici večeri binu preuzela Tanja Jovićević sa bendom.
Bregović je poznat kao nekadašnji frontmen rok grupe Bijelo dugme, čiji je jedini stalni član bio za sve vreme njenog postojanja.
Bregovićeva muzika donosi južnoslovenske i romske teme i predstavlja fuziju popularne muzike sa tradicionalnom balkanskom polifonijom, tangom i duvačkim orkestrima.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten