POSLEDNJE VESTI

U Domu zdravlja Niš danas počela vakcinacija trećom dozom vakcine protiv COVID-19

17.08.2021.
Screenshot_3

Vakcinacija trećom (buster) dozom vakcine protiv zarazne bolesti COVID-19 u Domu zdravlja Niš počela je danas i obavlja se u centralnom objektu (ulaz broj 5) svakog radnog dana i vikendom od 07:00 do 20:00 časova i u Zdravstvenoj stanici Niška Banja svakog radnog dana od 07:00 do 14:00 časova. Treća (buster) doza vakcine protiv COVID-19 se primenjuje kod osoba kod kojih je od davanja druge doze prošlo najmanje šest meseci, bez obzira na vrstu vakcine koju su primili a prvenstveno za one koji pripadaju sledećim kategorijama:
1. Osobe sa imunodeficijencijama i stanjima imunosupresije, primaoci transplantata koštane srži i solidnih organa, osobe na hemodijalizi i osobe koje žive sa primarno ili sekundarno imunosuprimiranim pacijentima.
2. Osobe starije od 70 godina;
3. Osobe starije od 60 godina koje stalno borave u domovima za stara lica i drugim ustanovama socijalne zaštite;
4. Zaposleni u zdravstvenim ustanovama i ustanovama socijalne zaštite;
5. Putnici u međunarodnom saobraćaju (napomena: odnosi se na osobe vakcinisane u Republici Srbiji).

Pored ovih kategorija, sve prethodno vakcinisane osobe kod kojih je od davanja druge doze prošlo najmanje šest meseci mogu da prime treću (buster) dozu vakcine protiv COVID-19 , pri čemu se ostavlja mogućnost da osoba koja se vakciniše izabere vrstu vakcine koja će biti primenjena kao treća (buster) doza.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com

Bilten