Trening za vozače dvotočkaša

07.09.2021.
5-1280x720

U saradnji Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i Grada Niša organizovana je obuka i trening za vozače dvotočkaša sa ciljem njihovog bezbednog učešća u saobraćaju.

Kao lokalna samouprava pomaže da se ovakvi treninzi održavaju i ovo je šesta godina tog projekta čiji je cilj bezbedno učešće vozača dvotočkaša u saobraćaju na ulicama Niša„, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski koja je posetila praktičnu obuku vozača motocikala i mopedista na parkingu pored „Roda centra“.

Statistika nas upozorava, ove godine u Nišu su se dogodile 22 saobraćajne nezgode u kojima su učesnici u saobraćaju bili vozači motocikala, a u jednom slučaju smo imali i smrtni ishod, navela je ona.

Prema njenim rečima, Grad Niš će slediti uputstva saobraćajne policije u postavljanju video nadzora i zaštitnih ograda na bulevarima kako bi se pokrile „crne tačke“ u gradu gde je rizik da dođe do saobraćjne nezgode najveći.

Kada sednete na motocikl 20 puta su veće šanse da doživite saobraćajnu nezgodu u odnosu na vozača putničkog vozila, 45 puta da smrtno stradate, a čak 90 puta da zadobijete teške telesne povrede„, rekao je Miodrag Dimitrijević rukovodilac projekta obuke vozača dvotočkaša.

On je rekao da su često za izazivanje saobraćjne nezgode krivi vozači motocikla, ali da je u većini slučajeva krivica na strani vozača putničkih vozila.

Cilj treninga je priprema vozača dvotočkaša za bezbedno učešće u saobraćaju, a to možemo da postignemo samo ako obuku tih vozača podignemo na mnogo viši nivo, napomenuo je Dimitrijević.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com

POSLEDNJE VESTIBilten