POSLEDNJE VESTI

Subvencije od 70 miliona dinara za niške poljoprivrednike

09.09.2021.
traktor-njiva-radovi-poljoprivreda

Iz gradskog budžeta niškim poljoprivrednicima je na raspolaganju 70 miliona dinara za subvencionisanje njihove delatnosti što je više u odnosu na prethodni period, ocenjeno je u razgovoru gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski i pomoćnika ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandra Bogićevića u Gradskoj kući.

U razgovoru u kome je na sveobuhvatan način sagledano stanje u poljoprivredi u niškom kraju prisustvovali su gradski većnik Slobodan Ranđelović i predstavnici Poljoprivredne savetodavne i stručne službe.

„Svaki poljoprivredni proizvođač koji se prijavio za subvencije prošao je rigoroznu kontrolu i snimanje faktičkog stanja njegovog poljoprivrednog gazdinstva i proizvodnje“, rekao je Ranđelović.

Bogićević je ocenio da je u Nišu učinjen pomak u poljoprivrednoj oblasti i u razgovoru posebno istakao problem nedostatka prerađivačkih kapaciteta.

„Zemlja smo koja najviše izvozi sirovinu, a znamo da je prerađeni proizvod skuplji i da donosi veću dobit“, rekao je Bogićević.

On je napomenuo da na podizanju prerađivačkih kapaciteta moraju zajedno da rade Vlada Srbije, Ministarstvo i jedinice lokalne samouprave.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com

Bilten