POSLEDNJE VESTI

U čak 40 opština srednjoškolci prelaze na onlajn nastavu

11.09.2021.
Screenshot_11

Ministarstvo prosvete objavilo je najnovije podatke vezane to kako će se obavljati nastava u gradovima i opštinama od narednog ponedeljka 13. septembra. Čak 40 opština u srednjim školama uvodi treći, onlajn model. Po drugom modelu od 13. septembra u sedmom i osmom razredu održavaće se nastava na teritorijama sledećih opština:

Kladovo, Petrovac na Maldi, Nova Varoš, Priboj, Užice, Valjevo, Despotovac, Jagodina, Ćuprija, Paraćin, Svilajnac, Rekovac,Preševo, Novi Pazar, Bojnik, Veliko Gradište, Žabari, Boljevac, Zaječar, Knjaževac, Bajina Bašta, Prijepolje, Čajetina, Alibunar, Ljig, Bogatić, Ivanjica, Lučani, Doljevac, Niš, Bela Palanka, Vranje, Kraljevo, Raška, Tutin, Nova Crnja, Aranđelovac, Knić, Kragujevac i Topola.

Treći model organizacije obrazovno vaspitnog rada primenjivaće se od 13. septembra u svim srednjim školama u navedenim opštinama. Inače, za samo deset dana od početka školske godine, prema poslednjim podacima iz Ministarstarstva prosvete 379 odeljenja se nalazi na onlajn nastavi. Prema podacima, koje su osnovne i srednje škole dostavile Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, nastavu na daljinu prati 379 odeljenja i 1 grupa, što je 0,9 odsto od ukupno 38.187 odeljenja iz 1.666 obrazovnih ustanova.Kako dalje navode, odeljenja koja su prešla na onlajn nastavu postupila su u skladu sa zakonom.

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com

Bilten