Utvrđeni uslovi realizacije inovativne usluge socijalne zaštite

13.09.2021.
spomenik-dragutinu-maricu-ispred-opstine-gadzin-han

Dana 7. septembra 2021. god. u sali Skupštine opštine Gadžin Han sa početkom u 08:30 časova održan je sastanak članova Radne grupe na projektu: „OHRABRENjE – Program podrške za porodice u riziku od izdvajanja deteta/dece iz porodice“ sa predstavnicima Fondacije SOS Dečija sela SRBIJA iz Beograda, Centrom za porodični smeštaj i usvojenje Niš i predstavnicima lokalne zajednice.
Na sastanku se govorilo o ugovornom odnosu između Opštine Gadžin Han i Fondacije „SOS Dečija sela Srbija“ radi finansiranja i realizacije inovativne usluge socijalne zaštite – „Program psihosocijalne podrške porodicama u riziku od izmeštanja deteta/dece“ na teritoriji opštine Gadžin Han. Lokalna samouprava će realizaciju usluge finansirati iz sredstava donacije Swiss PRO programa na osnovu ugovora UNOPS-SwissPRO-2021-Grant-002.
Na sastanku je bilo reči i o aktivnostima koje će se sprovoditi u cilju pružanja edukativne, savetodavne, psiho-socijalne i materijalne podrške porodicama, koje su usled određenih okolnosti (npr. invaliditet i bolest roditelja, zdravstvene i razvojne poteškoće dece, nepostojanje adekvatnih veština roditeljstva, nizak obrazovni status, nezaposlenost, loši uslovi stanovanja i mnogi drugi) u riziku.
Programom će biti obuhvaćeno 20 porodica sa decom na teritoriji opštine Gadžin Han, pri čemu bi saradnik za rad sa porodicama kroz individualni pristup i razgovore, savetodavni i radioničarski rad , kao i organizovanje grupnih susreta, tokom osam meseci radio na jačanju njihovih kapaciteta za brigu o deci. Edukator, koji će takođe biti uključen u program, pružao bi deci edukativnu podršku. Na taj način bi se osnažile roditeljske veštine i poboljšali porodični odnosi, a time bi se i obezbedila adekvatna briga i osnovni životni uslovi za život dece, što bi dalje rezultiralo poboljšanjem kvaliteta života porodica u celini.
Za informacije o programu Swiss PRO posetite internet stranicu: www.swisspro.org.rs
Za više informacija o podršci vlade Švajcarske Srbiji, posetite internet stranicu ambasade: www.eda.admin.ch/countries/serbia/sr/home.html

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten