POSLEDNJE VESTI

Prva poseta ambasadora Turske Nišu

23.09.2021.
1-15-1280x720

Razgovor sa Njegovom ekselencijom Hamijem Aksojem bio je veoma sadržajan i predstavlja podršku u razvoju uspešnih bilateralnih odnosa naše dve zemlje„, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski posle susreta sa gostom u Gradskoj kući.

Verujem da će mnoge obradovati vest o skorašnjem uspostavljanju redovne aviolinije između Niša i Instanbula. Bila sam prijatno iznenađena inicijativom i zainteresovanošću Republike Turske da u Nišu otvori svoje konzularno predstavništvo„, istakla je gradonačelnica Niša napomenuvši da je ovo prva poseta Njegove ekselencije Nišu.

Konzularno predstavništvo bi bilo na usluzi turskim državljanima koji putuju kroz Srbiju i radilo bi na razvoju privredne saradnje i dolasku novih investitora u Niš i ovaj deo Srbije, navela je ona.

Napomenuvši da u ovom delu Srbije turski investitori imaju značajna ulaganja, Njegova ekselencija je poručio da to nije dovoljno i da će raditi kako bi investicije turskih privrednika bile uvećane.

Njegova ekselencija izrazio je spremnost svoje zemlje da radi na obnovi spomeničkog nasleđa iz perioda Osmanskog carstva.

U razgovoru je učestvovala pomoćnica gradonačelnice za međunarodnu saradnju Jovana Mitić, predstavnici Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i predstavnici turskih kopanija koje posluju u Nišu, Aleksincu, Vladičinom Hanu i Vranju.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten