POSLEDNJE VESTI

Pirot i Babušnica najaktivniji u korišćenju elektronskih usluga RGZ-a

24.09.2021.
logo-bab

U zvaničnoj poseti Pirotu boravio je Borko Drašković direktor Republičkog geodetskog zavoda. Po završetku sastanka sa gradonačelnikom Pirota, načelnicom okruga I predsednicima opština okruga , direktor Drašković je istakao izuzetnu saradnju sa svim opštinama a posebno Pirotom naglasivši da je reforma sistema pokazala da je efikasnost katastra u Pirotskom okrugu uvećana dva ipo puta koliko je I uvećan broj predmeta od 2015. godine do danas.
Predstavnici Pirotkog okruga predočili su Draškoviću aktuelnu situaciju u ovoj oblasti I probleme.

Podaci pokazuju da su Pirot i Babušnica među najaktivnijim opštinama u korišćenju elektronskih usluga Republičkog geodetskog zavoda u odnosu na broj stanovnika u Srbiji.

Primećen je blagi rast tržišta nepokretnosti u Pirotskom okrugu. Pirot se nalazi na 19 mestu u zemlji po kupoprodaji kuća I poljoprivrednog zemljišta. Pirotski okrug ima manji broj bespravno izgrađenih objekata od većina objekata u Srbiji. Drašković je ovom prilikom naveo da je Republički geodetski zavod ušao u treću fazu reforme sistema koje će početi najpre u Beogradu a onda će biti implementirana u celoj Srbiji. Ovom prilikom Drašković je gradonačelniku poklonio digitalni snimak Pirota iz 2020. godine koji će tek biti dostupan kroz ovaj sistem.

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten