POSLEDNJE VESTI

  Pirot i Babušnica najaktivniji u korišćenju elektronskih usluga RGZ-a

  24.09.2021.2min500
  logo-bab

  U zvaničnoj poseti Pirotu boravio je Borko Drašković direktor Republičkog geodetskog zavoda. Po završetku sastanka sa gradonačelnikom Pirota, načelnicom okruga I predsednicima opština okruga , direktor Drašković je istakao izuzetnu saradnju sa svim opštinama a posebno Pirotom naglasivši da je reforma sistema pokazala da je efikasnost katastra u Pirotskom okrugu uvećana dva ipo puta koliko je I uvećan broj predmeta od 2015. godine do danas.
  Predstavnici Pirotkog okruga predočili su Draškoviću aktuelnu situaciju u ovoj oblasti I probleme.

  Podaci pokazuju da su Pirot i Babušnica među najaktivnijim opštinama u korišćenju elektronskih usluga Republičkog geodetskog zavoda u odnosu na broj stanovnika u Srbiji.

  Primećen je blagi rast tržišta nepokretnosti u Pirotskom okrugu. Pirot se nalazi na 19 mestu u zemlji po kupoprodaji kuća I poljoprivrednog zemljišta. Pirotski okrug ima manji broj bespravno izgrađenih objekata od većina objekata u Srbiji. Drašković je ovom prilikom naveo da je Republički geodetski zavod ušao u treću fazu reforme sistema koje će početi najpre u Beogradu a onda će biti implementirana u celoj Srbiji. Ovom prilikom Drašković je gradonačelniku poklonio digitalni snimak Pirota iz 2020. godine koji će tek biti dostupan kroz ovaj sistem.

   

  Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

  Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


  INFORMIŠI SE

  Portal u službi građana.


  Telefon: +381654046672

  E-mail: ininfonis@gmail.com

  Bilten