POSLEDNJE VESTI

Otvorena izložba „Pandemijski žurnal“ u Nišu

30.09.2021.
IMG-0110c7bfadebd7b8780b10b1a3721826-V

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić otvorio je izložbu fotografija pod nazivom „Pandemijski žurnal“, nastalih u vreme epidemije uzrokovane virusom „Kovid-19“.
Gradska opština Medijana podržava ovu postavku, kao svojevrstan dokument o solidarnosti i vremenu koje istorija ne pamti. Na taj način, pre svega, odajemo ogromno priznanje svima koji su radili u vreme vanrednog stanja u kriznom štabu najveće niške opštine. Reč je o brojnim volonterima koji su svakodnevno dostavljali pakete, hranu, lekove najugroženijim sugrađanima. Još jednom ukazujemo na hrabrost lekara Udruženja „Aktilum“ koji su u specijalnim odelima išli kod zaraženih građana, i bez trunke straha opsluživali, pomagali i svakodnevno davali lekarske savete„,   podsetio je Kocić, uz napomenu da su Medijanini volonteri bili od velike pomoći i starijim sugrađanima, deleći maske i pomažući pri kupovinama.
Fotografije iz Kliničkog centra u Nišu, Svetosavskog parka, niških kafića, trenutke sa ulica beležili su niški novinari i fotoreporteri Jelena Đukić Pejić, Saša Đorđević i Vanja Keser. Mnoge od njih obišle su svet, a sada su dostupne građanima u glavnoj gradskoj ulici. Organizator postavke je Medijski istraživački centar, uz podršku Gradske opštine Medijana i Grada Niša. Prolaznicima je podeljen i Informator koji takođe preko fotografija dokumentuje rad Gradske opštine Medijana iz vremena vanrednog stanja.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com

Bilten