POSLEDNJE VESTI

Završen književni konkurs „Sećanje na Branka Miljkovića“

01.10.2021.
srpska-min

Završen je tradicionalni devetnaesti književni Konkurs „Sećanje na Branka Miljkovića“, raspisan juna ove godine, a u organizaciji Udruženja književnika „Branko Miljković“ i Omladinskog Saveta Niša.
Na konkursu je uzelo učešće 500 pesnika sa preko 1200 radova. Učesnici konkursa su bili iz Srbije, Crne Gore, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Rumunije, Bugarske, Nemačke, Holandije, Danske, Švedske, Engleske, Kipra i Egipta Izbor radova su uradili Jovica Đurić Major, Tatjana Poljaković, Eraković Dragiša. Izdavač je Udruženje književnika „Branko Miljković“ i Omladinski savet Niša radove 173 pesnika ušlo je u zbornik ovogodišnje manifestacije.

Promocija zbornika počinje:

01.10.2021 – petak: u Gadžin Hanu u 17,00. časova u biblioteci gde će prisutne pozdraviti direktor Dalibor Jovanović, deo pesnika zastupljeni u ovom zborniku čitaće svoje pesme.
02.10.2021 – subota: Ispred spomenika Branku Miljkoviću u 12,30 časova (kod Narodnog pozorišta), gde će biti čitani stihovi i položen venac.

Tom prilikom će se prestaviti i dobitnici ovogodišnje nagrade Literarnog konkursa „Brankovo pero“ koje raspisuje OŠ „Branko Miljković“.
Deo pesnika će posetiti grob Radoslava Stojanovića Šekspira – U Spomen sobi Branku Miljkoviću i Stevanu Sremcu (Narodni muzej) 13,00 časova Ovom prilkom će biti promovisana i knjiga „Brankovi knjigoslovi“ (autori: Majo Danilović, Olivera Mihajlović i Aleksandar A. Arsenijević)
Pesnici, oni koji istinu uzdižu iznad vremena i čuvaju od zaborava bez obzira kojom cenom to platili, vraćaju na ovim susretima mali deo duga ovom velikanu pesničke reči. Ti rizničari istorije i lepih reči zahvaljuju mu na ovaj način na putokazu koji je svojim pesmama postavio, dok će ga se grad Niš uvek sećati. Neka i ove godine u njegovom gradu, čiju je slavu proneo van granica otadžbine, gori večiti plamen podsećanja na niškog pesnika Branka Miljkovića“ – istakao je predsednik Organizacionog odbora Zoran Pavlović, zahvalio se svima koji su pomogli ovu značajnu manifestaciju i pozvao sve ljubitelje pisane reči da prisustvuju Promociji Zbornika

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com

Bilten