POSLEDNJE VESTI

Počeli radovi na razminiranju lokacije Ardija

06.10.2021.
Screenshot_1

Na lokaciji Ardija, gde će se graditi 2.400 stanova za pripadnike snaga bezbednosti, počeli su radovi na humanitarnom razminiranju na površini od 80.000 kvadratnih metara.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, koja je sa saradnicima obišla deminere Centra za razminiranje Republike Srbije, rekla je da je Gradu Nišu taj projekat jako važan: oživljava se jedan neizgrađeni deo grada i povezuje Somborski bulevar sa Bulevarom Nikole Tesle blizu auto-puta.

Posle deminera ovu lokaciju istraživaće i arheolozi, jer se očekuje da bi tu mogli da se nalaze predmeti ili ostaci i svedočanstva iz prošlih vremena, napomenula je ona.

Direktor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Dušan Radivojević rekao je da se projekat izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti realizuje u saradnji sa Građevinskom direkcijom Srbije.

Direktor Centra za razminiranje Srbije Bojan Glamočlija je napomenuo da će se u pretrazi terena koristiti mašinu za uklanjanje rastinja i pripremu terena za čišćenje od eventualno zaostalih eksplozivnih naprava.

On je napomenuo da će radovi biti završeni u roku definisanim projektnim zadatkom.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com

Bilten