POSLEDNJE VESTI

JKP „Komunalac“ iz Babušnice počeo zamenu starih kontejnera

29.10.2021.
249604952_421226206140239_4521318802709170755_n
JKP „Komunalac“ iz Babušnice izvršilo je nabavku 24 nova kontejnera za sakupljanje smeća zapremine 1,1 m3, kojima će biti zamenjeni stari i dotrajali kontejneri. Za nabavku ovih kontejnera u „Komunalcu“ su iz sopstvenih sredstava izdvojili milion dinara. Zamena starih, novim kontejnerima je u toku, a stari kontejneri će biti reparirani i pripremljeni za ponovnu upotrebu.
Kao jedan od uzroka brzog punjenja kontejnera, posebno u užem centru grada, u „Komunalcu“ su prepoznali gabaritnu kartonsku ambalažu, pa su, pored kontejnera za sakupljanje smeća postavili i šest kontejnera za odlaganje ove ambalaže. Kartonsku ambalažu nakon prikupljanja i pražnjenja kontejnera preseuju i pripremaju za dalju distribuciju.
U ovom periodu godine problem brzog punjenja kontejnera predstavlja i odlaganje biorazgradivog otpada iz dvorišta i bašti. Iz „Komunalca“ apeliju na građane da ovaj otpad ne odlažu u kontejnere već pored njih, a da će ga njihove ekipe pokupiti u što kraćem roku.
Pored aktivnosti na sakupljanju i odvoženju smeća, svakodnevno se sprovode i aktivnosti na održavanju i popravci vodovodne mreže, pružanju usloga lokalnog autobuskog saobraćaja, kao i uređenju i održavanju gradskog groblja, a u toku su i pripreme za zimsko održavanje puteva.
U cilju efikasnijeg i boljeg obavljanja svih delatnosti koje su poverene ovom javnom preduzeću, lokalna samouprava izdvaja značajna sredstva za njegovo opremanje, a tokom ove godine nabavljen je i novi traktor sa priključnim mašinama.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com

Bilten