POSLEDNJE VESTI

Babušnica Odlukom o budžetu obezbedila sredstva za stipendiju

08.11.2021.
indeks-fakultet-knjizica-ocene-ispiti-overa-semestar-semestra-upis-martin-martinov_660x330

Opština Babušnica obezbedila je sredstva za isplatu stipendija i jednokratnih pomoći studentima Odlukom o budžetu.

Imajući u vidu činjenicu da je opština Babušnica u 2021. godini prvi put uvela stipendiranje učenika, u toku je javni poziv za podnošenje prijava za ostvarivanje prava na stipendiju.

Novim Pravilnikom o stipendiranju i drugim  vrstama pomoći studentima i učenicima sa teritorije opštine Babušnica, uvedeno je stipendiranje studenata deficitarnih zanimanja od prve do završne godine svih nivoa studija, bez obzira na prosek ocena. Javni poziv za stipendiranje studenata  deficitarnih zanimanja biće raspisan u novembru mesecu.

Kako je studentima za 2021. godinu isplaćena novčana pomoć a u istoj godini nije moguće izvršiti dve isplate po istom osnovu, javni poziv za dodelu pomoći studentima biće raspisan u januaru mesecu 2022. godine.

Bliži uslovi za ostvarivanje prava na stipendiju i jednokratnu pomoć, kao i postupak ostvarivanja, propisani su Pravilnikom o stipendiranju i drugim vrstama pomoći studentima i učenicima sa teritorije opštine Babučnica ( Skupštinski pregled opštine Babušnica,broj 39/21).

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten