POSLEDNJE VESTI

Sankcionisani vozači zbog vožnje pod dejstvom alkohola

16.11.2021.
Snimak ekrana 2021-11-10 092836

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u redovnoj kontroli tokom vikenda, iz saobraćaja su isključili 23 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, među kojima jednog zbog nasilničke vožnje, kao i jednog koji je odbio da se alkotestira.

Policija je, u okolini Doljevca, alkotestirala dvadesetdevetogodišnjeg vozača „fijata“ i utvrdila da je upravljao vozilom sa 2,18 promila alkohola u organizmu. Njemu je, zbog prekršaja nasilnička vožnja, određeno zadržavanje, nakon čega mu je Prekršajni sud u Nišu izrekao kaznu zatvora u trajanju od 40 dana i novčanu kaznu u iznosu od 220.000 dinara, navode u sapštenju MUP-a.

Dvadesetjednogodišnji vozač „bmv“ se sumnjiči da je, upravljajući vozilom sa 1,49 promila alkohola u organizmu, prošao na crveno svetlo i udario u drugo vozilo.Vozaču je određeno zadržavanje i protiv njega će biti podnete prekršajne prijave iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, dodaju u saopštenju.

Saobraćajna policija zadržala je još osmoricu vozača koji su vozili sa više od 1,21 promila alkohola u organizmu, kao i jednog koji je odbio da se alkotestira.

Protiv svih vozača će biti podnete prekršajne prijave iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Iz MUP-a apeluju na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i dosledno poštuju saobraćajne propise, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *