POSLEDNJE VESTI

Dom zdravlja u Babušnici dobio novo vozilo

30.12.2021.
Snimak ekrana 2021-12-30 154922

Dom zdravlja „Dr Jovan Ristić“ iz Babušnice bogatiji je za još jedno vozilo. Radi se o novom terenskom vozilu marke „Dačija Daster“, koje je za potrebe ove zdravstvene ustanove nabavila Opština Babušnica, a čija vrednost je 2,8 miliona dinara.
Ključeve ovog vozila direktoru Doma zdravlja Dr Dagiju Lepojeviću uručila je  predsednica Opštine Babušnica Ivana Stojičić, a svečanosti su pored zdravstvenih radnika prisustvovali i Opštinski većnici, Maja Iskrenović, zadužena za oblast zdravstva, ljudskih i manjinskih prava i Dejan Jovanović, zadužen za oblast administrativno-pravnih poslova.
Tom prilikom predsednica opštine je istakla da lokalna samouprava svake godine za unapređenje zdravstvene zaštite izdvaja iz budžeta između 7 i 8 miliona dinara, a pre ovog vozila za ovu zdravstvenu ustanovu nabavljen je i biohemijski analizator vredan milion dinara.
Vozilo je kompletno opremljeno i prilagođeno potrebama za prevoz i transport pacijenata, naročito iz udaljenijih seoskih sredina, a posebno u zimskim uslovima.
Babušnički Dom zdravlja raspolaže sa desetak vozila uglavnom za transport pacijenata i zbrinjavanje hitnih slučajeva. Poslednji put novo vozilo dobili su pre dve godine.
Direktor Doma zdravlja zahvalio je predsednici opštine na dobroj saradnji, razumevanju i pomoći koju imaju u rešavanju problema sa kojima se suočavaju, kako bi ova zdravstvena ustanov još bolje funkcionisala i pružala još kvalitetnije usluge pacijentima.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten