POSLEDNJE VESTI

Intenzivnim radom MUP-a u Beogradu i Nišu rasvetljeno više krivičnih dela

30.12.2021.
Screenshot_3

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu i Nišu, intenzivnim radom, rasvetlili su više krivičnih dela prevara, ugrožavanja sigurnosti i iznuda u pokušaju i uhapsili H. Č. (1992) iz Novog Pazara, osumnjičenog da je izvršio ova krivična dela.

On se sumnjiči da je, preko društvenih mreža, od više osoba sa područja Mladenovca zahtevao da mu predaju novac, markiranu garderobu i tompuse navodno za osobe iz kriminogene sredine koje su na izdržavanju zatvorske kazne, a potom im pretio da će im, ukoliko mu ne daju, zapaliti kuće, stanove i lokale. On se tereti da je ime osuđenika za koje je navodno tražio poklone birao na osnovu mesta njihovog porekla, a potom oštećenima slao fotografije na kojima su pretučene osobe, preteći im da će tako da završe ukoliko ne ispune njegove zahteve, navode u saopštenju.

Efikasnim radom, beogradska policija ga je ubrzo identifikovala i uhapsila.

H. Č. je takođe, kako se sumnja, sa svog telefona pozvao šestoricu muškaraca iz Niša i tražio da mu na račun uplate novac navodno na ime humanitarne pomoći ili za jedan fudbalski klub, što su petorica od njih i učinila, dodaju.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Mladenovcu.

Sudija za prethodni postupak odredio mu je pritvor do 30 dana.

Policija poziva građane da se, ukoliko su oštećeni na ovakav ili sličan način, jave najbližoj policijskoj upravi ili stanici.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *