POSLEDNJE VESTI

Uručene Svetosavske nagrade opštine Babušnica

28.01.2022.
Snimak ekrana 2022-01-28 164332

Na svečanosti upriličenoj povodom školskog praznika Svetog Save, predsednica opštine Babušnica Ivana Stojičić uručila je Svetosavske nagrade opštine Babušnica za 2021. godinu. Tom prilikom predsednica opštine čestitala je dobitnicima na zasluženim nagradama i istakla da su one otišle u prave ruke.
Ovim visokim opštinskim priznanjem u oblasti obrazovanja i vaspitanja, za postignute uspehe, rezultate i inovacije kojima se doprinosi razvoju i unapređenju obrazovanja i vaspitanja koji imaju poseban značaj za opštinu Babušnica, nagrađeni su:
U kategoriji učenika:
Natalija Ivanov iz Babušnice, učenica četvrtog razreda Srednje škole sa domom učenika „Vuk Karadžić“ iz Babušnice. Nataliji Ivanov, nagrada je dodeljena za brojne uspehe, nagrade i priznanja u 2021.godini, među kojima su drugo mesto na Republičkom takmičenju iz istorije i plasman na Republičku Književnu olimpijadu, na kojoj zbog preklapanja termina sa takmičenjem iz istorije nije mogla da učestvuje. Natalija je i dobitnica nagrade Fonda za mlade talente i stipendije za nadarene učenike Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, odlična i primerna učenica, koja aktivno učestvuje u svim nastavnim i vannastavnim aktivnostima.
U kategoriji zaposlenih u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama i autora naučnih radova u oblasti obrazovanja i vaspitanja Svetosavsku nagradu dobila je:
Slađana Cvetković, nastavnica razredne nastave u izdvojenom odeljenju OŠ „Despot Stefan Lazarević“ iz Babušnice u Donjem Striževcu, za učešće u Međunarodnim projektima realizovanim tokom školske 2020/2021. godine – Svetski dan Svemira i Međunarodni Dan inteligencije, a njene aktivnosti su upisane na mapi Srbije. Autor je i obrazovnog bloga „Zagrli maštu“ i više školskih projekata.
Svetosavska nagrada opštine Babušnica dodeljuje se u tri kategorije, a ove godine na Javni poziv za dodelu ovih nagrada u kategoriji Ustanova nije bilo predloga. Odluku o dodeli Svetosavskih nagrada donelo je Opštinsko veće na predlog Komisije za dodelu svetosavskih nagrada nakon sprovedenog javnog poziva.
Odlukom Opštinskog veća laureatima su pored Svetosavske povelje pripale i adekvatne novčane nagrade.
Svečanosti su prisustvovali  i direktori škola iz kojih dolaze ovogodišnji laurati Ljiljana Stanković i Igor Rakić.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten