POSLEDNJE VESTI

Građanima Babušnice dostupne nove e-usluge

01.02.2022.
272807917_4514507215324248_5751185288247742991_n

Građani i građanke Babušnice od sada mogu da koriste nove nove elektronske usluge koje je opštinska uprava razvila uz podršku Vlade Švajcarske kroz program Swiss PRO i u saradnji sa Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu, objavljeno je na sajtu Opštine Babušnica.
Babušnica je jedna od 35 lokalnih samouprava u Srbiji koja je uz tehničku podršku programa Swiss PRO unapredila kvalitet usluga koje pružaju građanima i privredi. Podrška lokalnim samoupravama ima za cilj povećanje transparentnosti i efikasnosti u obezbeđivanju bržeg i lakšeg pristupa uslugama i pravima građana.
Zadovoljstvo nam je što zahvaljujući podršci Vlade Švajcarske, kroz program Swiss PRO, naši sugrađani dobijaju sedam novih eUsluga koje su dostupne na portalueUprava. Obezbeđivanjem eUsluga, Babušnica se svrstava među uprave koje štede vreme i novac svojim građanima, ali im i pružaju još jednu mogućnost više da se uključe u njen rad i daju lični doprinos da naša lokalna zajednica još bolje funkcioniše“, istakla je Ivana Stojičić, predsednica opštine Babušnica.
Putem portala eUprava, stanovnici Babušnice od sada mogu da podnesu zahtev za naknadu zarade za porodiljsko odsustvo, naknadu za vantelesnu oplodnju ili podnesu predstavke komunalnoj, saobraćajnoj i inspekciji za zaštitu životne sredine, kao i da prijave komunalni problem. Podnošenje primedbe na nacrt planskog dokumenta ili odluku o izradi planskog dokumenta u toku javnog uvida su takođe neke od novih eUsluga koje su dostupne stanovnicima Babušnice.
Unapređenjem efikasnosti rada lokalne samouprave, građankama i građanima Babušnice je omogućeno da brzo i lako, bez čekanja u redovima i dodatnih troškova pristupe javnim uslugama koje su u nadležnosti lokalne samouprave i ostvare određena prava. Babušnica je jedna od prvih opština čijih se novih devet eUsluga našlo na portalu eUprave“ – istakla je Maida Jusufović, službenica za dobro upravljanje i rodnu ravnopravnost programa Swiss PRO.
Kampanja „Da kliknemo zajedno“ realizuje se u okviru programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO“, koji podržava Vlada Švajcarske u saradnji sa Vladom Srbije, a sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u partnerstvu sa Stalnom konferencijom gradova i opština (SKGO).

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com

Bilten