POSLEDNJE VESTI

21 vozač isključen iz saobraćaja

15.02.2022.
Snimak ekrana 2021-12-27 094941

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u redovnoj kontroli tokom vikenda, iz saobraćaja su isključili 21 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, među kojima troje koji su izazvali saobraćajne nezgode, dvojicu zbog nasilničke vožnje, kao i jednog pod dejstvom marihuane.

Policija je zadržala dvojicu vozača, četrdesetogodišnjeg vozača „tojote“ koji je vozeći pod dejstvom marihuane, sa 1,41 promil alkohola u organizmu i bez vozačke dozvole koja mu je prethodna oduzeta, udario u drugo vozilo, kao i dvadesešestogodišnjeg vozača „punta“ koji je, upravljajući vozilom sa 1,90 promila alkohola u organizmu, sleteo sa puta, udario u parkirano vozilo i oštetio ga. Takođe iz saobraćaja je isključena i šezdesetdvogodišnja žena koja je vozilom „polo“ sa 1,51 promila alkohola u organizmu, sletela sa puta i udarila u ogradu. U ovim nezgodama niko nije povređen, a protiv troje vozača će, zbog učinjenih prekršaja, biti podnete prekršajne prijave iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima. Policija je, tokom kontrole, alkotestirala i vozače automobila „bmv“ starosti 50 i 30 godina i utvrdila da voze sa 2,04 i 2,07 promila alkohola u organizmu, a zaustavljen je i dvadesettrogodišnjak koji je, sa probnom vozačkom dozvolom, vozilom „hjundai“ upravljao pod dejstvom marihuane i posle 23 sata. Iz saobraćaja su isključena još četvorica vozača starosti 51, 41, 39 i 33 godine, koji su vozili sa 1,42, 1,29, 1,31 i 1,68 promila alkohola u organizmu. Svima je određeno zadržavanje nakon čega će biti sprovedeni sudiji Prekršajnog suda u Nišu, navode u saopštenju MUP-a.

Iz MUP-a apeluju na vozače da dosledno poštuju saobraćajne propise, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com

Bilten