POSLEDNJE VESTI

Opština Babušnica potpisala ugovore o stručnoj praksi

18.03.2022.
Snimak ekrana 2022-03-18 082830

U okviru poziva za finansiranje programa i mera aktivne politike zapošljavanja koje realizuje Nacionalna služba za zapošljavanje u saradnji sa lokalnim samoupravama, u opštini Babušnica u okviru mere Stručna praksa u 2022. godini potpisani ugovori za stručno osposobljavanje svršenih visokoobrazovanih akademaca.
Opštinska uprava opštine Babušnica je u svojstvu poslodavca iskazala potrebu ѕa 3 visokoobrazovana stručna lica i to diplomiranog pravnika, diplomiranog ekonomiste i diplomiranog socijalnog radnika.
Mera stučne prakse podrazumeva, stručno osposobljavanje nezaposlenog za samostalan rad u struci za koju je stečeno odgovarajuće obrazovanje, a danas su su sali 3 opštine Babušnica ugovore potpisali Dušan Stojanović, diplomirani ekonomista, Miljan Lepojev, diplomirani pravnik i Anastasija Tošić, diplomirani socijalni radnik. Ugovore sa njima u ime Opštinske uprave potpisala je Jovana Radovanović Petrović, načelnica Opštinske uprave.
Predsednica opštine Babušnica Ivana Stojičić, istakla je da opština Babušnica uvek rado pomaže mladim obrazovanim ljudima da usavršavaju znanje stečeno na fakultetima, a samim tim i pruža šansu da zasnuju radni odnos u Babušnici i nastave život ovde:
Dušan Stojanović, je završio osnovne studije na Ekonomskom fakultetu sa prosekom 9,89 i trenutno je na master studijama, kaže da bi rado ostao u Babušnici u koliko tu zasnuje radni odnos.
Stručna praksa ne podrazumeva zasnivanje radnog odnosa, ali kako je dodala predsednica opštine Ivana Stojičić uvek postoji potreba za vrednim mladim ljudima koji će rad Lokalne samouprave podizati na viši nivo. Angažovanim licima u Opštinskoj upravi opštine Babušnica mesečno će se isplaćivati novčana naknada u iznosu od 27 hiljada dinara.
Nakon potpisivanja ugovora ove viskoobrazovane mlade ljude ugostila je u svom kabinetu predsednica opštine i u znak dobrodošlice u organe Opštinske uprave uručila im prigodne poklone.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten