POSLEDNJE VESTI

Završeni radovi u okviru projekta pristupačnosti osobama sa invaliditetom

01.04.2022.
Snimak ekrana 2022-04-01 083306

Predsednica opštine Babušnica Ivana Stojičić, predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i predstavnici izvođača radova i stručnog nadzora, obišli su Dom zdravlja „ Dr.Jovan Ristić “, predškolsku ustanovu „Dečja radost“ i zgradu Opštine Babušnica, posle završenih radova na rekonstrukciji i adaptaciji ovih objekata u cilju poboljšanja pristupačnosti osobama sa invaliditetom kako bi izvršili primopredaju.
Objekat predškolske ustanove „Dečja radost“ dobio je, pored adaptacije postojeće još jednu AB rampu koja ima pristup novopostavljenom liftu. Manji toalet u prizemlju, adaptiran je u skladu sa zakonskom regulativom i prilagođen osobama sa invaliditetom.
Dom zdravlja u Babušnici, sada ima pristupnu AB rampu, adaptiranu u skladu sa zakonskim regulativama, toalet u prizemlju prilagođen osobama sa invaliditetom i postavljen lift, kako bi se omogućilo nesmetano, vertikalno kretanje osoba sa invaliditetom.
Ispred zgrade Opštine Babušnica, postavljena je kosa pristupna platforma na ulaznom stepeništu i rekonstruisan toalet u prizemlju u skladu sa propisima, kako bi bio prilagođen osobama sa invaliditetom.
U okviru projekta koji je finansiran iz sredstava Evropske unije, sredstva za poboljšanje pristupačnosti objekata osobama sa invaliditetom, dobilo je 5 opština za 8 objekata, od kojih su 3 u našoj opštini.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com

Bilten