POSLEDNJE VESTI

Počeli radovi na rekonstrukciji ograde i uređenju dvorišta Predškolske ustanove „Dečja radost“

05.04.2022.
Snimak ekrana 2022-04-05 140622

Počeli su radovi na rekonstrukciji ograde i uređenju dvorišta Predškolske ustanove „Dečja radost“ u Babušnici. Radovi se izvode u okviru prijekta „Unapređenje bezbednosti dece Predškolske ustanove“, koji je finansijski podržan od strane Ministarstva pravde, sredtvima prikupljenim od Oportuniteta i sredstvima lokalne samouprave.
Vrtić u Babušnici izgrađen je pre više od 40 godina, a poslednjih par godina počelo je njegovo renoviranje. U okviru prijekta „Norveška za vas“ zamenjena je stolarija, urađena termička izolacija i nova fasada, a nedavno su u ovoj ustanovi završeni radovi na poboljšanju pristupačnosti osobama invaliditetom. Pored postojeće, urađena je još jedna AB rampa, lift i manji toalet u prizemlju, koji je adaptiran u skladu sa zakonskom regulativom i prilagođen osobama sa invaliditetom.
Kako najavljuju iz lokalne samouprave, sa ulaganjima u jedinu predškolsku ustanovu u Babušnici neće se stati pa će ova ustanova u dogledno vreme biti jedna od namodernijih u okrugu.
Projekat rekonstrukcije ograde i uređenja dvorišta vredan je oko 6,7 miliona dinara sa PDV-om. Radove izvodi preduzeće „Dim Energy“ iz Pirota, a rok za završetak radova je 45 dana.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten