Otvorena prva podzemna garaža u centru grada

07.04.2022.
otvaranje-garaze

U samom centru Niša, u ulici Strahinjića Bana, počela je sa radom prva javna podzemna garaža „Ambasador“. Kapacitet garaže je 58 parking mesta. Cena parkiranja je 100 dinara po započetom satu i nema vremenskog ograničenja.

Prostor koji već tri decenije ima građevinsku dozvolu, do sada nije imao javnu namenu, ali je adaptacijom koja je iziskivala više vremena pretvoren u javnu podzemnu garažu u najužem centru Niša.

Svi radovi izvedeni su po najvišim standardima. Postavljen je sistem za kontrolu i naplatu parkiranja, sprinkler sistem – najsavremeniji sistem za gašenje požara koji omogućava gašenje požara odmah po pojavljivanju, bez čekanja na dolazak posebnih vozila, kao i sistem za detekciju požara, odimljavanje. Popravljen je i sistem za ventilaciju i urađena kompletna zamena starih elektro-instalacija

Bez vremenskog ograničenja korisnicima je na raspolaganju 58 parking mesta, komforno obeleženih, gde je po započetom satu cena parkiranja 100 dinara. Omogućeno je bezkontaktno plaćanje platnim karticama, putem mobilne aplikacije za parkiranje „Parking servis“. U podzemnoj garaži ne postoji mogućnost kupovine pretplatnih parking karata niti rezervacija parking mesta.

Pre skretanja u ulicu Strahinjića Bana, iz pravca ulice Vožda Karađorđa, postavljena je info tabla na kojoj se prikazuje broj slobodnih parking mesta. Garaža je pod 24-časovnim video nadzorom.

Ovaj objekat nadomestio je parking mesta koja su ukinuta renoviranjem Trga kralja Milana, a puštanjem u rad garaže „Ambasador“ smanjiće se standardne saobraćajne gužve karakteristične za centar grada.

Prilikom otvaranja garaže, direktor JKP „Parking servis“ Niš Dejan Dimitrijević istakao je da je spremna konstrukcija za još jednu montažnu garažu, čiju lokaciju ćemo saznati nakon izrade planske dokumentacije.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com

Bilten