POSLEDNJE VESTI

  Održan film o pesniku Branku Miljkoviću

  14.05.2022.2min230
  Screenshot_4

  Film o čuvenom pesniku Branku Miljkoviću, premijerno je prikazan u Niškom kulturnom centru, scenario i režiju napisao je Miodrag Miljković. Miljković je krzo film, kako kaže, pokušao da nam priži nova viđanja o životu, posebno o smrti jednog od najpoznatijih srpskih i jugoslovenskih pesnika, druge polovine 20. veka.

  On tvrdi da ni beogradski a ni zagrebački dosijei, koje je Branko imao, nikada do sada nisu otvoreni, takođe, tvrdi da je nakon pesnikove smrti nije objavljen ni obdukcioni nalaz. Mnogi misle da je istraga o Brankovoj smrti sakrivena, da nikada nije sprovedena do kraja.

  Ideja i motiv za pravljenje dokumentarnog filma očuvenom pesniku Branku Miljkoviću, definitivno nisu dilema o smrti pesnika, već da je to umetnikova vanvremenska poezija, koja je i danas aktuelna.

  Miljković je sa produkcijom „Sinopsis“, na izradi filma radio godinu i po dana. Takođe, istakao je to, da je Ministarstva kulture i informisanja i Turističke organizacije Gadžin Han, dalo veliku podršku. Premijernoj projekciji „Branka“ prethodila je premijera autorskog filma „Muzička biografija Šabana Bajramovića“, upriličena pre dva dana, takodje u NKC.  Ta dva filma su  „programski segment NKC,  pod neformalnim nazivom  „Niški autori o značajnim Nišlijamа“.

   

   

   

   

   

   

  Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

  Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


  INFORMIŠI SE

  Portal u službi građana.


  Telefon: +381654046672

  E-mail: ininfonis@gmail.com

  Bilten