POSLEDNJE VESTI

Novak Đoković osvojio titulu na mastersu u Rimu

16.05.2022.
Screenshot_6

 

Novak Đoković, prvi teniser sveta, osvojio je titulu u Rimu, u finalu pobedio grčkog igrača Stefanosa Cicipasa sa 6:0, 7:6. Do šeste titule u Rimu i pobede nad petim teniserom sveta došao za sat i 37 minuta. U prvom setu srpski igrač je napravio tri brejka, a rivalu nije prepustio nijedan gem.  U jednom trenutku, Cicipas je vodio sa 2:4, Đoković je vezao tri gema, došao je do izjednačenja. Set je otišao u taj-brejk, pripao je Đokoviću 7:5.

Đoković je izjavio na kraju meča:    „Zaista izvrsno finale, pogotovo u prvom setu za mene. Verovatno najbolji prvi set koji sam odigrao ove godine, protiv jako kvalitetnog protivnika. Malo sam se ‘stegao’ početkom drugog seta i to je on iskoristio. Na ovom nivou par grešaka može da prouzrokuje promenu rezultata i to se i dogodilo. Većinu drugog seta je bio bolji igrač, uspeo sam da pronadjem prave udarce na pravo vreme i da na kraju u taj-brejku ostanem smireniji za jedan udarac“.

„Ovo je bila savršena nedelja, kao i ona prošla u Madridu, iako sam izgubio u polufinalu mislim da sam igrao stvarno odlično i nekako gradio svoju formu i svoju igru. Oduvek sam uživao da igram u Rimu, nadam se da će mi on dati dodatni podstrek za Rolan Garos“, dodao je on.

 

Prvaku sveta u tenisu, srpskom teniseru, Novaku Đokoviću, ovo je 38 masters titula u karijeri. Đoković je poboljšao svoj rekord i ujedno je upisao 1.001 pobedu. U 34 godini i 11 mesecu, postao je najstariji teniser u istoriji koji je došao do titule na mastersu u Rimu.

Sledeći cilj najboljem teniseru jeste Rolan Garos, koji počinje da se održava sledeće nedelje i trajaće do 5. juna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten