POSLEDNJE VESTI

18. maj Dan sećanja na žene žrtve nasilja, obeležava se svake godine od 2017. godine

18.05.2022.
Screenshot_1

18. maja obeleženo je, tačno u podne, Dan sećanja na žene žrtve nasilja. Na Trgu Kralja Milana izveden je performans, „Ono što ne znaš o meni“po tekstu Kristine Božinović, kako bi se podigla svest društva o problemu o kome se ćuti, takođe kako bi se žene osnažile.

Organizaciju je Sigurna kuća za žene iznela nišlijama u saradnji sa Akademskim pozorištem. Sonja Šćekić, direktorka ustanove Sigurna kuća za žene i decu, žrtve porodičnog nasilja, istakla je da je kako je statistika ove godine poražavajuća. Takođe, naglasila je da je ove godine u Srbiji tirnaest žena izgubilo život od posledice nasilja. Sonja Ščekić, uputila je apel svim građanima, da ukoliko znaju za žrtve nasilja to prijave, kako bi se sprečili nesrećni slučajevi. Dušica Davidović, zamenica gradonačelnice, naglašava to, da je Sigurna kuća prepoznatljiva po svom radu, pohvalama od strane Republike za sve aktivnosti, kao i mere koje sprovodi na onaživanju žena.

16,17,18 maja 2015. godine, u Srbiji je sedam žena izgubilo život, ubijeno je u porodičnom i partnerskom nasilju, u to ime svake godine od 18. maja 2017 godine, obeležava se Dan sećanja na žene žrtve nasilja.

 

 

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten