POSLEDNJE VESTI

  Potpisan ugovor o saradnji grada Niša i egipatskog grada Šarm el Šeiku

  20.05.2022.2min300
  Screenshot_11

  Potpisan je sporazum u Šarm el Šeiku,  o saradnji u oblasti turizma, obrazovanja, nauke, zdravstva, sporta i kulture između grada Niša i  egipatskog grada. Sporazum je potpisala gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski i sa guvernerom Južnog Sinaja Haledom Fudom Sadikom Muhamedom, uz prisustvo ambasadora Srbije u Arapskoj Republici Egipat Miroslavom Šestovićem.

  Sporazum potpisan uz saglasnost Ministarstva inostranih poslova Republike Srbije trajaće i na snazi je narednih pet godina. Grad Niš je dobio ključ njihovog grada, dok će statua cara Konstantina biti u njihovom muzeju,  Simbol mira i zaštitni znak njihovog grada nalaziće se u Nišu.

  Domaćini su pokazali veliku zainteresovanost za studiranje na niškom Medicinskom i Elektronskom fakultetu, sa NTP-om u sklopu Smart City sistema koji Šarm el Šeik priprema i gde bi se uključile naše firme koje rade u NTP-u.

  Sastanci koji su vođeni tumače se kao pripremni uoči susreta predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Egipta Abdela Fataha el Sisija.

  Delegaciju Niša čine predstavnici grada, Regionalne privredne komore i niški privrednici, Turističke organizacije Niš, Aerodroma Srbije, Naučno-tehnološkog parka, Sokobanje sa kojom Šarm el Šeik želi intenzivniju saradnju, turoperateri.

   

   

   

   

  Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

  Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


  INFORMIŠI SE

  Portal u službi građana.


  Telefon: +381654046672

  E-mail: ininfonis@gmail.com

  Bilten