POSLEDNJE VESTI

U Nišu, izložbu umetnice Jelene Trajković Popivoda, kroz projekat „VORTEX“ , možemo pogledati u galeriji „SALON 77“

20.05.2022.
Screenshot_1

Od 24. maja do 5. juna, u galeriji „SALON 77“, svi građani će imati priliku da pogledaju izložbu ambijentalne instalacije Jelene Trajković Popivoda „VORTEX“. Kroz projekat „VORTEX“ illi  „VRTLOG“, umetnica Jelena, kreirala je paralelni duh prostora u kome se prepliću snovi, želje, stremljenja. Ona na čudesan i promišljen način sažima prostor i zvuk, time sugeriše vreme kretanja u jednoj zanimljivoj prostornoj celini.

Jelena Trajković Popivoda, rođena je 1980. godine u Kraljevu, diplomirala je i magistrilala na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, odsek slikarstva u klasi profesora Čedomira Vasića. Doktorsko umetničke studije branila je pre mentorom prof. Radomira Kneževića. Angažovana je na Fakultetu umetnosti u Nišu, u zvanju vanredni profesor na predmetu Crtanje i slikanje od 2012. godine. Trideset samostalnih izlaganja na brojnim grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

Jelena radi u mediju klasičnog crteža, slikarstva, koji su njena glavna preokupacija, slike, objekti, svetlosne i ambijentalne instalacije, multimedijalne umetničke projekte. Dobila je nagradu iz oblasti vizuelnog stvaralaštva. Značajnije nagrade koje je osvojila jesu:  2022. Grand prix, Međunarodnog prolećnog salona Div Art, „Buđenje“ u kategoriji slika; 2022. osvojeno drugo mesto-crtež na manifestaciji „Peto međunarodno bijenale umetničkog crteža i grafike“, Memorijalna glerija „Dušan Starčević“; Nagrađeni rad na Prolećnoj izložbi 2021 grupa autora ULUS; godišnje Nagrade likovne galerije Zadužbine Ilije M. Kolarca za 2008/2009. god; otkupne nagrade Niš Art Fondacije, na izložbi mladih 2009.

 

Stipendista je Republičkog fonda za razvoj naučnog i umetničkog podmlatka  od 2004. do 2006. godine, zatim, Stipendija Kraljevine Norveške 2004.

Član je ULUS-a od 2005. godine. Živi i radi u Nišu i Beogradu.

 

 

 

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten