POSLEDNJE VESTI

 Gimnastičarski klub „Niš“, proglašena je za najbolju ekipu Niša

27.05.2022.
Screenshot_1

Gimnastičarski klub „Niš“, proglašena je za najbolju ekipu Niša u prvom kolu Kupa Srbije, koji je održan u Kostolcu, na Prvenstvu Srbije po kategorijama (Novi Sad), iako nije imala kog da pobedi, obzirom da je učestvovao je jedino tim Nišlija. Seniorska ekipa Gimnastičkog kluba „Niš je kako se navodi ostala bez konkurencije. Predsednik Gimnastičkog saveza Srbije i trener niških gimnastičara, dr Saša Veličović, ima veliki udeo u svemu ovome.

Prava snaga srpskih gimnastičkih klubova pokazaće se tek pri kraju godine, kada se organizuje Prvenstvo Srbije u takozvanoj apsolutnoj kategoriji. Tada se pomešaju seniori, juniori i kadeti, napravi se privid masovnog tamičenja pa se, kao i u mnogim drugim pojedinačnim sportovima u Srbiji, stiče uslov za finansijsku podršku države i lokalnih sredina.

Na prvenstvu Srbije pojavila se i samo jedna juniorska ekipa (Vojvodina). Tek u konkurenciji kadeta do 14 godina, nastupilo je pet timova, a bio je tu i šesti iz Pirota, kojem nije dozvoljen ekipni nastup zbog nepravilnosti u prijavi jednog takmičara. Najuspešniji u viševoju ponovo je bio Petar Vefić iz Kostolca, a za njim slede Dušan Đorđević, Miloš Paunović, Aleksandar Miljković i Petar Veličković iz Niša. Dušan Đorđević poneo je čak tri šampionske titule (krugovi, preskok, razboj), a po jedna je pripala Milošu Paunoviću (konj s hvataljkama), Petru Vefiću iz Kostolca (parter) i Ivanu Dejanoviću iz Vojvodine (vratilo). Najveću međusobnu borbu u kategoriji kadeta vodili su novosadska Vojvodina i prokupački Topličanin. Vojvodina je bila uspešnija za samo dve desetine boda (72,45:72,25), a Prokupčanima je ostala uteha da je u ukupnom plasmanu (višeboj) Uroš Grujić bio drugi, a Andrija Babić treći. Pritom je Grujić postao šampion, a Babić vicešampion države na konju s hvataljkama, dok su na vratilu Prokupčani bili apsolutno dominantni (Grujić prvi, Babić treći, Teodor Tasković peti) u konkurenciji više od 20 vežbača.

Niški kadeti osvojili su treće mesto, ispred Partizana iz Kostolca i požarevačke Zvezde.

Najbolje pojedinačne rezultate postigli su na krugovima (Petar Pekić drugi, Nemanja Marjanović četvrti) i u preskoku (Sergej Cvetković peti). Nišlijama je ovo bio prvi timski nastup u konkurenciji kadeta posle više godina, a njihovo zadovoljstvo utoliko je razumljivije jer su Pekić i Marjanović mlađi od ostalih, pa će nastupati kao kadeti i dogodine.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten