POSLEDNJE VESTI

Niški pisac Vladimir Vučković predstavio svoj novi roman

04.06.2022.
Screenshot_9

Vladimir Vučković iz Niša, predstavio je novi roman u Narodnoj biblioteci „Rade Drainac“, pre prokupačkom publikom.

Roman je pisao po istinitom događaju, u Prokuplju su govorili o njemu pored samog autora, i pisac Dejan Stojiljković, književni kritičar Lola Stojanović.

Pravi dodir čoveka sa životom, kroz ljubav, mržnju i zlo, prikazao je sudbinu likova knjige.

Prema njegovim rečima, on u celu priču unosi i mrvicu demonskog i htonskog, pa možda čak i paganskog, vodeći glavnog junaka kroz vešto istkane metafore, nepredvidljive obrte i skoro pa apokaliptičnu atmosferu.
Kod glavnog junaka pobeđuje loša strana ljudske prirode, čini se da on najbolje vidi stvarnost, realnost, iako je zamagljena svakodnevnicom.

Jedno od pitanja romana jeste da li ljudi uopšte vide stvarnost, onakvu kakva jeste, ili je samo zamišljaju kako im odgovara, pa između ostalog i odatle proizilaze njihova različita nezadovoljstva
Recenzent ove Vučkovićeve knjige, Radovan Beli Marković je naglasio da je roman „Hromi“ u stvari, roman o ubijanju ljudske duše, a da je porušena ljudska duša najopasnija, kao i da gubljenje iluzije o ljudima i svetu, ipak sve to pobeđuje.

Vladimir Vučković, takođe je objavio romane: „Vrana u paunovom perju“ (2017), „Srodne duše“ (2020), knjige priča „Turski amanet“ (2013), za koje je dobio i nagradu „Svetosavski pečat“, zatim „Niške priče“ (2018), „Zaplanjske priče“ (2019), knjige pesama „Izraz duše“ (2015), „Crni zagrljaj“ (2017), monografske studije „Niška eparhija“ (2011), „Stara Srbija i Makedonija“ (2014) i „Niš u Drugom svetskom ratu“ (2019).

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten