POSLEDNJE VESTI

Održana izložba učenika zadruge „Nadeždine pčelice

04.06.2022.
Screenshot_3

Gradska opština Medijana u saradnji sa OŠ „Nadežda Petrović“ Sićevo, juče je u parku Sveti Sava održala izložbu radova učenika zadruge „Nadeždine pčelice“.

Zadruga postoji dve godine, i ima 102 člana, u njoj  postoje dve sekcije, jedna koja se bavi poljoprivredom i kreativna radionica. Kreativna radionica izrađuje ukrase, magnete, priveske i razne suvenire na laseru, kao i ručno izrađene suvenire, za čiju izradu koristi konac, ukrasni papir i drvo.

Projekat Podizanje zasada šljiva uspešno su realizovali, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za unapređenje rada učeničkih zadruga.
Cilj ove zadruge jeste podsticaj razvijanja profesionalne orijentacije, razvijanja radne navike i pozitivnog odnosa učenika prema radu, inicijatve, kreativnosti, svesti o odgovornosti, kao i razvoj pozitivnog odnosa prema timskom radu i preduzetništvu.

„Nadeždine pčelice“, svoje radove izlagale su na mnogobrojnim izložbama u samoj školi ali i u drugim školama, na Danima žalfije u Sićevu, a bile su i učesnice prve zajedničke izložbe učeničkih zadruga Grada Niša u Tvrđavi, kao i učesnice sajma zadrugarstva za škole dobitnice sredstava za unapređivanje rada učeničkih zadruga u Beogradu.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten