POSLEDNJE VESTI

  Održana izložba učenika zadruge „Nadeždine pčelice

  04.06.2022.
  Screenshot_3

  Gradska opština Medijana u saradnji sa OŠ „Nadežda Petrović“ Sićevo, juče je u parku Sveti Sava održala izložbu radova učenika zadruge „Nadeždine pčelice“.

  Zadruga postoji dve godine, i ima 102 člana, u njoj  postoje dve sekcije, jedna koja se bavi poljoprivredom i kreativna radionica. Kreativna radionica izrađuje ukrase, magnete, priveske i razne suvenire na laseru, kao i ručno izrađene suvenire, za čiju izradu koristi konac, ukrasni papir i drvo.

  Projekat Podizanje zasada šljiva uspešno su realizovali, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za unapređenje rada učeničkih zadruga.
  Cilj ove zadruge jeste podsticaj razvijanja profesionalne orijentacije, razvijanja radne navike i pozitivnog odnosa učenika prema radu, inicijatve, kreativnosti, svesti o odgovornosti, kao i razvoj pozitivnog odnosa prema timskom radu i preduzetništvu.

  „Nadeždine pčelice“, svoje radove izlagale su na mnogobrojnim izložbama u samoj školi ali i u drugim školama, na Danima žalfije u Sićevu, a bile su i učesnice prve zajedničke izložbe učeničkih zadruga Grada Niša u Tvrđavi, kao i učesnice sajma zadrugarstva za škole dobitnice sredstava za unapređivanje rada učeničkih zadruga u Beogradu.

  Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

  Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


  INFORMIŠI SE

  Portal u službi građana.


  Telefon: 018200062

  E-mail: ininfonis@gmail.com

  Bilten