POSLEDNJE VESTI

Opština Babušnica obeležila Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi uručivanjem zahvalnica svim davaocima krvi

18.06.2022.

Uručena priznanja za višestruke dobrovoljne davaoce krvi.
Crveni krst Babušnica je povodom, 14. Juna, Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, u znak zahvalnosti, dodelio priznanja dobrovoljnim davaocima krvi za 10, 20, 35, 50, 75 i 100 puta datu krv.
Sekretar Crvenog krsta Babušnica Milica Nikolić uručila je danas u sali 3 SO Babušnica priznanja višestrukim dobrovoljnim davaocima krvi.
Priznanje za 75 puta datu krv dobili su Ranđelović Dejan i Todorović Jovica, priznanje za 50 puta datu krv dobili su Anđelković Marko, Antić Mišel, Đorđević Dejam i Jovanović Vladimir i priznanje za 35 puta datu krv Krstić Gradimir, Nikolić Jovica, Todorović Dejan i Tončić Dejan. Pored priznanja, 17 davalaca dobilo je zahvalnicu za 10 puta datu krv i 16 davalac dobilo je zahvalnicu za 20 puta datu krv.

Ove godine priznanje za 100 puta datu krv i plaketu dobio je Jaćimović Dejan iz Kaluđereva. Zahvalnica za postignute rezultate na omasovljavanju dobrovoljnog davalaštva krvi u 2021. godini, u kategoriji javnih preduzeća, ustanova i kompanija, dodeljena je JKP „ Komunalac „ iz Babušnice, a u ime preduzeća zahvalnicu je primio direktor Marko Stanisavljević.
Ovoj manifestaciji pored dobrovoljnih davalaca, predstavnika Crvenog Krsta i volontera Crvenog Krsta, prisustvovali su i članovi Opštinskog veća Maja Iskrenović i Dragana Nakov i Milan Iskrenov, pomoćnik predsednice opštine

14. jun kao datum obeležavanja Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, izabran je iz posebnog razloga – na ovaj dan, 1868. godine rođen je slavni austrijski naučnik dr Karl Landštajner, čije je otkriće ABO sistema krvnih grupa ovenčano Nobelovom nagradom za fiziologiju i medicinu 1930. godine. Slaveći datum kada je rođen jedan od pionira savremene transfuziologije, udružujemo se u zajedničkoj nameri sećanja na važna dostignuća iz prošlosti ove grane medicine, zajedno sa odlučnim pogledom u budućnost.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten