POSLEDNJE VESTI

Kod Bele Palanke nalaze se polja aromatičnog ulja, napravljena galerija pod vedrim nebom

27.06.2022.
Screenshot_2

Na mestu kod Bele Palanke nalaze se polja aromatičnog ulja. Svi zaljubljenici u prirodu koji svake godine u vreme bujanja ljubičastih cvetova dolaze u velikom broju da se slikaju u poljima lavande, takođe, pravi su raj za fotografe, vajare i slikare.

Posebnu draž dala im je izložba skulptura dvoje umetnika iz Srbije i Makedonije na plantaži Tamnjanica eko plantaže Gorazda Čuka, koji je kako bi privukao turiste i skrenuo pažnju na ovaj zapostavljeni kraj napravio najveću galeriju umetničkih dela pod vedrim nebom.
Ovo je druga po redu izložba u poljima lavande, prošle godine svoja dela je predstavio hrvatski vajar Petar Hranuelin čiji su lik i delo bili inspiracija za rakiju “Ne sjećam se” koja je nedavno dobila veliku Zlatnu medalju na Novosadskom sajmu poljoprivrede. I za makedonskog umetnika Nikolu Smilkovu Tamnjanica je posebno mesto.

Kolekcionar umetničkih dela, odlučio da u srpskoj Provansi napravi najveću galeriju mermernih skulptura na otvorenom čiji su autori eminentni umetnici koji nekoliko puta godišnje borave na njegovom imanju tokom kolonije Pigmalion.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten