POSLEDNJE VESTI

Na današnji dan osmaci u 522 škole polažu završni ispit

27.06.2022.
Screenshot_2

Zbog bezbednosnih razloga od 1.260 škola, na današnji dan završni ispit polaže se u 522 škole. U ranijem periodu bilo je mnogobrojnih dojava o postavljenim bombama, zbog čega su pojačane mere bezbednosti, prema tome, ove godine đaci polažu svoj završni ispit u izmenjenim okolnostima.

Ministar prosvete Branko Ružić poželeo je đacima da budu pribrani, staloženi i da polaganje testova ne dožive kao traumatično iskustvo.

Ružić ističe da su pripadnici MUP-a uložili ogroman trud da 522 objekta tri dana budu obezbeđena, u skladu s protokolom. Pripremili smo se za sve varijante da ova tri dana proteknu regularno i sve prođe u najboljem mogućem redu, rekao je Ružić.

U petak 1. jula biće objavljeni preliminarni rezultati, žalbu svi učenici mogu da podnesu istog dana, elektronskim putem ili u svojoj osnovnoj školi. Dok će konačni rezultati biti objavljeni 5. jula.

Ove godine lista želja moći će da se podnese putem portala Moja srednja škola, uz mogućnost za neograničeni broj izmena i dopuna do 6. jula 2022. godine, a roditelji će 13. jula 2022. godine na portalu imati uvid u listu raspoređenih učenika po obrazovnim profilima i smerovima u srednjim školama.

Takođe, upis u srednje škole moći će da se obavi potpuno elektronskim putem korišćenjem navedenog portala.

nPovezivanjem sa sistemom zdravstva prvi put je omogućen i elektronski upis i za sve učenike koji upisuju profile za koje je potreban zdravstveni pregled, pod uslovom da su isti  obavili do trenutka podnošenja elektronske prijave za upis.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *