POSLEDNJE VESTI

Opština Merošina okupila mlade igrače folklora na Oblačinskom jezeru, u cilju očuvanja tradicije

27.06.2022.
Screenshot_5

Na obali Oblačinskog jezera, oko 200 članova različitih kulturno umetničkog društva predstavilo se publici šarenolikom koreografijom i narodnim nošnjama.

Igraorci iz sela Tešice u svojim nošnjama igrali su Vlaško kolo.

Cilj okupljanja je očuvanje tradicije, širenja poznanstva, uključivanje što više omladine u koreografisanom folkloru, kako navode iz Narodne biblioteke Merošina.

Saša Jovanović, predsednik opštine Merošina, pozdravio je goste i ujedno istakao da je važno da imamo mlade ljude koji će negovati i čuvati tradiciju.

Gosti su bili  članovi Kulturno umetničkog društva „Koštana“, iz Badnjevca odigrali su splet „Stara planina“ a KUD „Brestovac“ iz Brestovca – splet „Kola“. Simpatični članovi KUD „Bizlink – Jasenica“ iz Jasenice odigrali su splet igara iz Srbije. Dok su najveću pažnju imali igrači KUD „Dejan Jovanović Deša“ iz Tešice koji su odigrali „Vlaške igre“ i pobrali simpatije publike.

Za sam kraj programa hor crkve Sveta Petka pesmom je pozdravila publiku, a domaćini tako dobili zadatak da opet, što pre okupe ove mlade ljude željne igre i pesme.

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten