POSLEDNJE VESTI

 POZIV DA ZAJEDNIČKI PROMOVIŠEMO KAMPANjU „TATA, MAMA MI SMO SA VAMA“ USMERENU NA PRIKUPLjANjE SREDSTAVA ZA OPREMANjE CENTARA I TIMOVA ZA RANE INTERVENCIJE

29.06.2022.

Ministartsvo zdravlja Republike Srbije prepoznalo je program ranih intervencija kao jedan od ključnih za dalje unapređenje i širenje mreže usluga porodično orjantisanih ranih intervencija koji svoj oslonac ostvaruje u razvojnim savetovalištima uz koordinaciju i integraciju podrške sa predškolskim i sistemom socijalne zaštite.

Predstavnici Doma zdravlja Niš, zaposleni u Razvojnom savetovalištu podržali su i započeli primenu inovirane prakse rada sa decom sa razvojnim teškoćama i njihovim porodicama.

Zato je UNICEF pokrenuo kampanju ’Tata, mama, mi smo sa vama’ i pozvao građane i kompanije da putem sajta Tata, mama, mi smo sa vama! | Donacije Unicef Srbija doniraju sredstva kako bi se opremili centar u Nišu kao i svih ukupno predviđenih 36 centara za ranu intervenciju u Srbiji, od Subotice do Vranja i kako bismo pružali podršku svoj deci i porodicama u njihovom okruženju.

Planirano je da se prikupljenim sredstvima nabavi asistivna tehnologija kao podrška za svakodnevno funkcionisanje i napredovanje deteta, računari i digitalna oprema za rad putem video-poziva, didaktički materijali, nameštaj prilagođen potrebama dece i roditelja, transportna sredstva kako bi se obavljao rad na terenu i stiglo i do manjih mesta u okrugu.

Sredstva će pomoći da se obezbede obuke i osnaživanje svih stručnjaka iz timova za rane intervencije iz preostalih okruga koji još nisu pokriveni.

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com

Bilten