POSLEDNJE VESTI

Održana tradicionalna Vidovdanska akademija

30.06.2022.
Screenshot_2

Tradicionalna Vidovdanska akadeija, održana je u porti niškog Sabornog hrama Silaska Svetog Duha ispred Svetosavskog doma, sa sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva episkopa niškog G. Arsenija. U organizaciji Uprave niškog Sabornog hrama, Grada Niša, Komande Kopnene Vojske Srbije i Niške crkveno-pevačke družine „Branko“, otvorena je i održana Vidovdanska akademija.

Himnom „Bože pravde“, u izvođenju Niške crkveno-pevačke družine „Branko“, pod vođstvom dirigenta gospođe Sare Cincarević i Vojnog orkestra Kopnene vojske Republike Srbije, kojim je dirigovao major Dejan Đorđević, Vidovdanska akademija je otvorena. Zatim se pozdravnom besedom obratio Preosvećeni episkop niški G. Arsenije.

Vanredni profesor Filozofskog fakulteta u Nišu, Univerziteta u Nišu, dr Kristina Mitić, bila je ovogodišnji besednik Vidovdanske akademije.

Pred početak akademije, Preosvećeni Vladika je zajedno sa zamenicom gradonačelnice, gospođom Dušicom Davidović uručio je Vodavdanske nagrade ovogodišnjim vitezovima znanja, đacima generacije iz svih osnovnih i srednjih škola iz Niša, kao i studenatima svih fakulteta Univerziteta u Nišu.

Pored najboljih đaka i studenata, Vidovdanskoj akademiji prisustvovali su njihovih roditelji, profesori i sveštenstva Eparhije niške, kao i predstavnici niškog kulturnog i javnog života i akademske javnnosti, predstavnici gradskih institucija.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten