POSLEDNJE VESTI

U holu Gradske kuće dodeljeno 49 odluka o ovogodišnjim korisnicima programa i mera aktivne politike zapošljavanja

01.07.2022.
Screenshot_2

Dana 01. jula, u holu Gradske kuće u Nišu, dodeljeno je 49 odluka ovogodišnjim korisnicima programa i mera aktivne politike zapošljavanja. Realizaciju programa zajednički sufinansiraju grad Niš i Nacionalna služba za zapošljavanje.

Korisnicima programa samozapošljavanja odluke su uručili ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Darija Kisić, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje, Zoran Martinović. Pre samog događaja, u Gradskoj kući je odrđan sastanak sa gradonačelnicom, kojem su, pored resorne ministarke i direkota NSZ, prisustvovali i direkto niške Filijale NSZ Boban Matić, njegova zamenica Vanja Stojković, predsednik gradskog Saveta za zapošljavanje, Vladislav Marjanović, kao i direktor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Grada Niša, Dušan Radivojević.

„Čestitam svima koji su aplicirali i dobili sredstva grada i NSZ za samozapošljavanje. To znači da ste imali hrabrosti da krenete u novi izazov, i drago mi je što je svake godine sve više naših Nišlija koji žele da započnu sopstveni posao. Zajedno sa NSZ, grad će nastaviti da i u narednim godinama podržava sve one koji imaju dobre poslovne ideje, žele da ih realizuju i ostanu u našem gradu. U Nišu je 2014. godine bilo 38.000 nezaposlenih, danas ih je 20.000, što znači da postoji dobra vizija i saradnja“.  Izjavila je gradonačelnica  Niša, u obraćanju budućim preduzetnicima.

Lokalnim akcionim planom zapošljavanaj (LAPZ), za 2022. godinu Niš je iz gradskog budžeta opredelio 21.000.000 dinara za sprovođenje tri mere podrške zapošljavanja, od čeka je 6.000.000 dinara izdvojeno za program javnih radova, uz tehničku podršku NSZ, dok je 15.000.000 dinara za zajedno sufinansiranje sa NSZ programa samozapošljavanja i novog zapošljavanja.

Na osnovu Sporazuma grada i NSZ o sufinansiranju, iz Republičkog budžeta je izdvojeno još 14.411.764,70 dinara, čime je obezbeđena podrška za zapošljavanje oko 120 nezaposlenih lica sa evidencije Filijale Niš NSZ.

Veliki broj ljudi koji su do juče bili na evidenciji nezaposlenih, sada ulazi u svet biznisa, sa jednim novim načinom funkcionisanja i rada.

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten