Na održanoj utakmici u niškoj hali ”Čair”, pobedu odnela selekcija Belgije

06.07.2022.3min620

Na održanoj utakimici u niškoj hali  ”Čair” koja je održana između reprezentacije Srbije i Belgije, pobedu je odnela selekcija Belgije sa rezultatom 74:73.

Reprezentacija Srbije, selektora Svetislava Karija Pešića smanjila je svoje šanse za plasman na Svetsko prvenstvo, obzirom da će u drugu fazu kvalifikacija preneti samo jednu pobedu.

Nakon odlaganja utakmice i rezultata 6:3 za Belgijance, trojkama Vanje Marinkovića, srpski tim došao je do prednosti u rezultatu (10:8), da bi gosti u prvom delu igre stigli do rezultata 23:21.

U drugoj šetvrtini igre, belgijskom timu u startu je stao šut, dok je srpski tim na polovini tog perioda stekao prednost rezultatom (33:28). Dario Gjergja bio je nezadovoljan kako njegov tim napreduje, te je zatražio minut odmora. Zbog nekih nerealizovanih napada i par sumnjivih sudijskih odluka, trener Pešić zaradio je tehničku grešku (37:36).

Do kraja prvog poluvremena, i to na 26 sekudni do kraja, izvesne situacije dovele su do toga da Belgija povede sa 38:37, osvajač NBA prstena sa Golden Stejtom bio je polovičan sa linije penala, te su posle dvadeset minuta igre timovi bili rezultatski poravnati.

Nastavivši igru, u drugom poluvremenu ”Orlovi” su trojkama posle pet minuta dostigli prednost od 6 poena, trojkama Bjelice i Marinkovića, pa je rezultat bio (49:43). Zbog velikog broja prekršaja došlo je do slobodnog pacanja. Energija na tribinama, trojkom Todorovića, šut Avramovića doveo je do prednosti od sedam poena za Srbiju, u trećem periodu, rezultat je bio (60:53). Srpski tim stekao je dvocifrenu vrednost na stratu poslednjih 10 minuta, obzirom da je igrač Dejan Todorović, pogodio van linije za tri boda, te je rezultat bio (63:53).

Belgija je tri minuta do kraja utakmice uspela da priđe poenima, te je rezultat bio 71:69, uz slobodno bacanje Lekomta poveli su sa 72:71. Igrač Jaramaz uspeo je da od tri slobodna bacanja doda dva, što je na kraju značilo belgijskom timu. Na kraju je rezultat bio (74:73).

Belgija je slavila pobedu, dok je reprezentacija Srbije porazom umanjila sebi šanse za plasman na Mundobasket 2023. godine, jer će u grupu sa Grčkom, Velikom Britanijom i Turskom preneti svega dva boda.

 

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: +381654046672

E-mail: ininfonis@gmail.com

Bilten