POSLEDNJE VESTI

Danas svi učenici i roditelji mogu da provere tačnost lista želja za upis u srednje škole

09.07.2022.

Kako je saopšteno iz Minisatrstva prosvete, danas svi učenici i roditelji mogu da provere tačnost lista želja za upis u srednje škole.

Lista želja za upis škole može se proveriti putem elktronskog portala Moja srednja škola ili u samim školama.

Ukoliko postoji prigovor na izražene želje, učenici i roditelji mogu da podnesu u osnovnoj školi od 08.00 do 15.00 sati.

Do 06. jula do ponoći učenici su mogli da popune elektronsim putem liste želja, nakon čega je sistem bio zaključan. Takođe, sutradan su roditelji mogli da podnesu listu želja, fizički u papirnom obliku u školama.

Za ponedeljak, 11. juli, planira se objavljivanje konačne liste želja, a roditelji imati mogućnost da to pogledaju i na portalu.  Nakon toga biće objavljena preostala slobodna mesta za upis u drugom krugu.

Takođe, za drugi upisni krug, učenici mogu da popune i predaju listu želja i elektronskim putem ili neposredno u školi, do 14. jula. Nakon čega će 15. jula biti objavljen konačni raspored učenika u školama u durgom krugu.

Upis učenika u srednje škole održaće se od 14. do 10. jula, posle prvog i drugog kruga.

Ministarstvo navodi da će se sve aktivnosti vezane za završetak osnovne škole, kao i upis u srednju školu „obavljati bez podnošenja ijednog papira, jednim logovanjem na portalu Mojasrednjaskola.gov.rs“.

 

 

 

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com

Bilten