POSLEDNJE VESTI

U opštini Babušnica biće održana predstava pod nazivom „Holivudski san“

22.07.2022.

Predstava „Holivudski san“ koju su režirali i u kojoj igraju Dušan Matejić (asistent na katedri glume FDU) i Miloš Đurović (glavna uloga u TV seriji „Crveni mesec“) rađena po motivima teksta Meri Džons „Kamenje u njegovim džepovima“, biće izvedena u u sredu 27. jula 2022. godine, na letnjoj pozornici u parku sa početkom u 20.00 časova.

Predstava „HOLIVUDSKI SAN“ je komedija sa melodramskim elementima o dva srpska mladića koji žele da promene svoj život, da ostvare svoje snove, da postignu nešto veliko.

Oni su statisti na snimanju holivudskog filma, a to snimanje se dešava na Kopaoniku. Boško i Mirko, siromašni i jednostavni ljudi, susreću se sa velikom filmskom mašinerijom koja ih u početku fascinira a, zatim, počinju da upoznaju i njene druge strane.

U ovoj predstavu dva glumca igraju po sedam različitih likova – dakle, ukupno će četrnaest likova publiku voditi kroz priču ove komedije sa povremenim setnim trenucima. Duhovitosti, koja izvire iz ovog teksta, sasvim prirodno i spontano se priključuje i sâm mentalitet malog i običnog čoveka iz srpskog gradića.

Sve njih igraju i sa lakoćom otelovljuju Miloš Đurović i Dušan Matejić – bez suvišnih scenskih elemenata, čistom glumačkom igrom, baš kao kad se deca igraju (ozbiljno i sa radošću), dopuštajući gledaocu da prisustvuje različitim transformacijama glumca koje se odvijaju pred njim sada i ovde.

Na taj način – dva glumca stvaraju magiju na sceni, uzbudljivu pozorišnu avanturu, koju bez ostatka i rezerve dele sa svojom publikom. U ime Igre!

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten